App laten ontwikkelen

Een Android of iOS applicatie laten ontwikkelen?
Je kunt ze niet meer wegdenken: Smartphones. Iedereen heeft er wel een en ze maken ons dagelijks leven iedere dag weer een stukje makkelijker. Waar we vroeger een papieren agenda hadden, zetten we onze afspraken nu in een digitale agenda die we altijd met ons meenemen. Je telefoon is nu eigenlijk jouw Personal Asistent die er altijd is.

Een android applicatie laten maken

Jouw merk direct in de broekzak van jouw klant? Dan ga je voor een native applicatie. Er zijn verschillende besturingssystemen voor smartphones. Android van Google is met bijna 62% van alle telefoons verreweg het besturingssysteem met de meeste gebruikers. Met een Android applicatie geef je jouw dienst of product de mogelijkheid om direct gebruik te maken van de hardware van het mobiele apparaat van de eindgebruiker en draagt jouw klant jouw merk met zich mee.

iOS apps voor iPhones en iPads

Een ander erg populair en steeds sneller groeiend besturingssysteem is iOS van Apple. De bekende iPhones en iPads werken nét iets anders voor de eindgebruiker dan Android. Apps speciaal voor deze devices moeten dan ook anders worden ingericht en kennen weer een andere ervaring voor de gebruiker. Ga je voor een app dan doe je er goed aan om voor in ieder geval twee platformen te kiezen, zodat je een groot deel van de smartphone gebruikers jouw product of dienst kunt aanbieden.

Het ontwikkelproces van een app

Voor we starten met de ontwikkeling van een app brengen we samen met jullie in kaart wat het idee achter de app is. Zo weten we precies waar we op moeten focussen en voor welke devices de app straks beschikbaar moet worden. Ook brengen we natuurlijk meteen in kaart welke gave functionaliteiten er toegevoegd moeten worden en welke modules of plugins er nodig zijn om straks te kunnen scoren. Vervolgens ontwikkelen we een design voor de applicatie, zoals deze straks geprogrammeerd moet worden. Zo weten we allemaal precies hoe de app er uit komt te zien en hoe de eindgebruiker de app kan ervaren. In het design houden we rekening met de gebruiker en de manier waarop hij of zij straks gebruik gaat maken van de app. Alles voor juist die optimale gebruikservaring. Na het ontwikkelen van de app ontvangen jullie een demo, welke vervolgens op de eigen telefoon kan worden geïnstalleerd. Op basis van de eerste bevindingen kunnen we toewerken naar de lancering van de app in de Google Play Store en/of de App Store van Apple.

Een systeem om jouw app te beheren

Wil je bepaalde onderdelen binnen je app kunnen beheren? (denk hierbij aan bijvoorbeeld teksten) Dan kunnen we de applicatie koppelen met een gepersonaliseerd Content Management Systeem (CMS). Het CMS zal geïnstalleerd worden op een webserver, waardoor je vervolgens vanaf iedere locatie kunt inloggen en de onderdelen binnen jullie app kan beheren.

De app in de Store

Wanneer we trots zijn op het eindresultaat kunnen we toewerken naar een lancering van de app. Hierbij zetten we jouw app in bijvoorbeeld de Google Play Store of Apple's App Store. Naast het toevoegen van een eigen developer- portaal om de app onder je eigen naam te publiceren, helpen we je graag bij het inrichten van de Store pagina. Zo vertelt alles eenzelfde verhaal. Zodra je app te downloaden is, is het tijd voor een doorontwikkeling en onderhoudstraject om er voor te zorgen dat de app ook vlekkeloos in de nieuwe versies van Android en iOS blijft draaien. Zo zorgen we voor een optimale gebruikservaring van jullie applicatie.